Labula activiteiten overzicht

Van graan tot brood

Datum dinsdag 15 september 2015
Tijdstip 18:00 uur
Locatie Emmamolen
Adres Sint Jorisstraat 16, 5253 BL Nieuwkuijk
Maximaal aantal deelnemers 60
Van graan tot brood
Van graan tot brood
Dinsdag 15 september zijn onze ladies van LaBuLa te gast geweest bij de Emmamolen waar wij warm werden ontvangen door Kees van Buul, molenaar bij de Emmamolen. 

Na een welkomstdrankje en een overheerlijk soepje werden wij door Kees ingewijd in de wereld van het molenaarsvak en de weg van graan naar brood. Door een interactieve film werdgoed duidelijk hoe arbeidsintensief dit ambachtsvak is. Het zaaien, het 11 maanden wachten, het oogsten en de vele bewerkingen tot een poederzacht bakproduct worden door deze molenaar zelf uitgevoerd. Het werken met een, in de molenaarswereld jonge molen, is voor Kees hard werken maar een echte passie. Naast de bak- en broodproducten die Kees verkoopt, kun je in de Emmamolen ook heel goed eten zo hebben wij ervaren. Na de presentatie van Kees stond er een heerlijk koud- en warm buffet voor ons klaar. Tijdens het eten werd er door de dames veelvuldig bijgekletst, niet alleen over de afgelopen vakantieavonturen maar ook over plannen en ideeën voor nieuwe werkprojecten.

Na het diner gaf bakkersvrouw Maureen Jacobs van bakker Allard uit Drunen een interessante presentatie over brood. De insteek van Maureen lag vooral in brood en gezondheid. Vitamines, mineralen, vezels, glutenvrij, zoutarm en koolhydraatarm brood zijn de revue gepasseerd en we zijn een stuk wijzer geworden over brood en de inzet hiervan in een gevarieerd en gezond dieet. De goodiebag met onder andere een zakje herfstcake werd onder luid gejuich in ontvangst genomen.
 

Online inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk
Bijdrage:
  • Lid
    • € 25,-
Aantal inschrijvingen: 28
e-mail :  info@labula.nl

Stichting Ladies Businessclub De Langstraat
Bankrekening: IBAN: NL57 RABO 0112 8937 40
K.V.K.  Brabant 55719015 
Terug naar boven