Nieuws

"Het lijkt wel Sinterklaas!" - Ladies Businessclub Langstraat verrast Kinderdagcentrum de Elzengaard met donatie

23 januari 2020
www.labula.nl

22 januari 2020 - In het kader van de jaarlijkse Winters Weerzienbijeenkomst zamelden de leden van Businessclub De Langstraat (LaBuLa) dit jaar weer geld in voor een lokaal goed doel. Het goede doel van dit jaar, Kinderdagcentrum de Elzengaard, zorgt voor kinderen van 0 tot 13 jaar met een ontwikkelingsachterstand of kinderen die behoefte hebben aan een duidelijke structuur. Vaak zijn deze kinderen niet op hun plek op een normale basisschool of in het speciale basisonderwijs.

Van het ingezamelde bedrag van €700 zijn een aantal zaken aangeschaft die de Elzengaard helpen tijdens de dagbesteding van de kinderen en bij het verwerken van prikkels, zoals bijvoorbeeld Sensory Sheets.

 

LaBuLa koos dit jaar voor de Elzengaard op aanraden van Stichting Meesterkind. De Drunense stichting heeft als doelstelling het werven van fondsen om kinderen met een aangeboren beperking, ziekte, syndroom of handicap te voorzien van middelen en materialen om de zorg voor de ouders/verzorgers en natuurlijk het welzijn van het kind te verbeteren. Belangrijke kanttekening is daarbij dat zij voorzien in middelen die niet gesubsidieerd worden vanuit een zorgbudget.

 

De doos vol hulpmiddelen is inmiddels overhandigd door twee afgevaardigde bestuursleden van LaBuLa. De dekens (Sensory Sheets), een zachte tril-en-voel knuffel en kussen, een aantal verzwaarde kussens in de vorm van kleurrijke hagedissen werden in het bijzijn van de kinderen en begeleiders van groep Violet met veel enthousiasme in ontvangst genomen en direct uitgeprobeerd. “Afhankelijk van het kind en diens behoefte zijn deze attributen fantastisch voor het dempen of juist activeren van het kind. Onze fysiotherapeut kan niet wachten om met de materialen de kinderen nog beter te kunnen gaan begeleiden”, wij zijn er heel erg blij mee, aldus Mariska van de Elzengaard. 
e-mail :  info@labula.nl

Stichting Ladies Businessclub De Langstraat
Bankrekening: IBAN: NL57 RABO 0112 8937 40
K.V.K.  Brabant 55719015 
Terug naar boven